Workshops voor bedrijven

Ontsnap uit de waan van de dag. In onze workshops leer je technieken om lichaam en geest te ontspannen. Thuis, op je werk en onderweg.

Onze Workshops zijn gericht op een gezonde leef- en werkstijl. Het zoeken naar de juiste balans is nodig om langdurig én met plezier aan het werk te blijven. Vitaliteit, Stresspreventie en Energie Management zijn onze speerpunten. Door de interactie die ontstaat is de inhoud altijd toegesneden op de belevingswereld van deelnemers. Dit maakt het levendig en leuk. Je kunt al een workshop boeken vanaf 2 uur. Ideaal voor een teamdag bijvoorbeeld. We werken het liefst in kleine groepen van 6 – 12 deelnemers.

 

Workshop Vitaliteit

Een gezonde leefstijl is goed voor medewerkers maar ook voor bedrijfsresultaten. Gezonde en gemotiveerde medewerkers vormen het hart van een organisatie. Arts Henk Fransen en psycholoog Albert Sonnevelt hebben onderzoek gedaan naar de 6 belangrijkste aspecten je gezondheid een boost geven. De uitslag van dit onderzoek is vormgegeven in het model de Vitaliteits Piramide. Leer ook hoe je je levensstijl kunt optimaliseren op een praktische manier.  Na afloop weet je waar jouw aandachtspunten liggen en kun je een (nog) betere werk-privé balans creëren.

Als losse workshop te boeken én als  complete Vitaliteitstraining  incl. E-learning module.

.

Workshop Energie Management plantinhand

De workshop Energie Management is speciaal voor mensen met een dienstverlenend beroep. Werken met mensen is bijzonder inspirerend en dankbaar maar heeft ook een valkuil.

Heb je dat ook wel eens dat je bij de ene klant veel energie krijgt en bij een ander juist moe wordt? Tijdens het contact met anderen wordt er veel uitgewisseld, waarvan 90% non verbaal. Je registreert onderliggende boodschappen, verzoeken of emoties wel maar bent je er niet altijd bewust van. Meer inzicht in wat er tussen jou en de klant gebeurt is een must voor mensen met dienstverlenende beroepen. Onze effectieve technieken zorgen er voor dat je “leeglopen” kunt voorkomen en helpen je bij het aanzuiveren van je eigen energie. Zo kun je je werk blijven doen met een gezonde energie balans en meer plezier.

 .

Workshop Stresshantering

stresshantering

Eén op de 3 ziekmeldingen is een gevolg van stress op de werkvloer. Ruim 40% van de medewerkers heeft last van stress op het werk. Dit komt door een combinatie van in- en externe factoren. Bijvoorbeeld (te) hoge verwachtingen, aanhoudende deadlines en moeilijk kunnen ontspannen. Het tempo in de moderne samenleving ligt hoog.  Je aandacht gaat uit naar klanten,  collega’s, je baas of medewerkers, gezin, familie en vrienden. Maar…. waar blijf  jij in dit verhaal?
Stress is een patroon en werkt bij iedereen weer anders. In de workshop krijg je hier meer zicht op en hoe het patroon te doorbreken. Je leert je fysieke, mentale of emotionele stress te herkennen, om te buigen en af te voeren. De technieken kun je overal toepassen, op je werk, thuis of onderweg. Minder stress en meer plezier.
Als losse workshop te boeken én als  complete Stresspreventie training  incl. E-learning module.
.
.

Workshop Ergonomieergonomie

Een verkeerde werkhouding veroorzaakt regelmatig rug,- nek,- en arm klachten. Een juiste instelling van de werkplek voorkomt ziekteverzuim of slijtage. De werkplek verandert door flexplekken, thuiswerk en het toenemend gebruik van laptops en tablets. Om te zorgen dat medewerkers geen klachten krijgen aan schouders, nek, rug of armen is advies en een juiste instelling van de werkplek onmisbaar. Daarnaast is het op een juiste manier omgaan met je lichaam belangrijk om klachten te voorkomen. Juiste basistechnieken en veel voorkomende fouten worden in de workshop behandeld. Je bent hierna zelf in staat om zowel je werkplek te optimaliseren als ook je werkhouding.

..

Workshop Ontspanning & massage 

massage-workshop

Heb jij ook wel eens last werkdruk, een gehaast gevoel of  gespannen spieren?

Klachten als hoofdpijn, stijve schouders, vermoeidheid of slapeloosheid kunnen hier een gevolg van zijn. Leer nu hoe je dit beter kun reguleren. Massage draagt bij aan een goede bloedcirculatie, spieren ontspannen en stress verdwijnt. Met onze technieken leer je jezelf te behandelen. Onze workshop is laagdrempelig en vraagt geen speciale ervaring of voorbereiding.

 

Referenties:

  • “De Workshop Vitaliteit is een echte aanrader. Informatief, informeel en geestverruimend” Rianne van Tuijl – Farnell.
  • “Leerzame workshop Vitaliteit die Melanie op enthousiaste & inspirerende wijze geeft.” Rob Koot – Gemeente Westland
  • “Leuke tips om met stress om te gaan! Stresspreventie workshop … Een definitieve aanrader!” Helen Demosthenous – Cygnific

.

Lees hier wat nog meer klanten vinden van onze dienstverlening.


Geef je personeel een Massagebon kado!

Verras je medewerkers met de Massagebon. Ideaal voor de feestdagen, jubileum of verjaardag. De Massagebon bestel je op Massagebon.nl en is te besteden bij vele massagepraktijken in heel Nederland.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor ons E-zine StressLess en ontvang eBook "10 Valkullen van alledaagse stress" kado.